11 ian. 2010

Interviu de succes, pentru studenti (5 sfaturi utile)



In vremea de astazi este, pe zi ce trece, tot mai greu sa-ti gasesti un loc de munca decent. Astfel, plecand de la premisa ca, felul in care arati si te prezinti, reprezinta unul dintre lucruri fundamentale pentru un interviu, ti-am pregatit 5 sfaturi utile pentru un interviu!

Sfatul 1: Pregateste-ti din timp o lista cu intrebari posibile, in eventualitatea in care esti prins intr-un moment, nu tocmai spontan.
Daca ti se adreseaza o intrebare, incearca sa faci in asa fel incat sa continui o conversatie, nu neaparat un interogatoriu.

Sfatul 2: Nu-ti arata niciodata slabiciunile.
Poate ca aceste lucruri par OK la TV, dar in realitate, incearca sa-ti maschezi slabiciunile, in asa fel incat sa fie pozitive (e recomandat, sa-ti demonstrezi devotamentul pentru team-work, astfel slabiciunea se transforma in una pozitiva).

Sfatul 3: Incearca sa punctezi absolut toate abilitatile si calitatile.
Aceste calitati includ abilitati de vorbire, de relatiile de lucru in echipa, etc.

Sfatul 4: Angajatorul dvs. trebuie sa fie informat in legatura cu asteptarile salariale.
Subiectul acesta, reprezinta unul dintre cele mai grele de abordat, dintre toate. Incercati sa abordati subiectul subtil, fara a stanjeni intr-un fel angajatorul.

Sfatul 5: Angajatorul este cel care ia decizia finala.
Fie ca urmariti postul cu mult interes, angajatorul este cel care decide la final; inaintea de acest lucru insa, trebuie sa lasati o impresie impecabila!

Niciun comentariu: