3 ian. 2010

Totul despre - Norman Rockwell



Norman Rockwell s-a nascut pe 3 februarie 1894, in New York din parintii Jarvis Waring si Nancy Rockwell.
El a avut un frate, Jarvis Rockwell. Norman Rockwell s-a transferat de la liceu la Scoala de Arta Chase, la varsta de 14 ani. El a continuat apoi la Academia Nationala de proiectare si in cele din urma la Liga Studentilor. Operele sale timpurii au fost produse pentru Saint Nicholas Magazine, "Boy Scouts of America" (BSA), Life si in alte publicatii juvenile.

Rockwell s-a casatorit cu prima sotie, Irina O'Connor, in 1916. Irina a fost modelul Rockwell in Mother Tucking, publicat pe coperta Literary Digest in 19 ianuarie 1921. Cu toate acestea, Normal Rockwell a divortat de aceasta in 1930. El a mai rapid si s-a casatorit cu invatatoarea Maria Barstow, cu care a avut trei copii: Jarvis Waring, Thomas Rodos si Peter Barstow.

Norman Rockwell a produs peste 4.000 de lucrari originale, dintre care majoritatea au fost fie distruse de incendiu sau se afla in colectii permanente. Rockwell a fost ales pentru a ilustra peste 40 de carti, inclusiv "Tom Sawyer si Huckleberry Finn". Contributiile lui anuale pentru calendare "Boy Scouts" intre 1925 si 1976 (Rockwell a fost un destinatar 1939 de Buffalo Silver Award, cel mai mare premiu pentru adulti dat de "Boy Scouts of America"), Norman Rockwell fost doar putin pus in umbra de cea mai populara lucrare a sa pentru un calendar: "Four Seasons", ilustratii pentru Brown & Bigelow care au fost publicate timp de 17 ani care incepe in 1947 si reprodus in diverse stiluri si marimi din 1964.
Norman Percevel Rockwell - 3 februarie 1894 – 8 noiembrie 1978.

Niciun comentariu: