9 nov. 2010

Panasonic lanseaza Lumix GF2 - Micro Four Thirds Lumix GF2

Panasonic a lansat noul aparat compact din seria Micro Four Thirds Lumix GF2 inlocuindu-l pe predecesorul sau Panasonic GF1. Lumix GF2 este o camera foto compacta cu senzor mare si lentile interschimbabile, perfecta pentru cei care vor o calitate DSLR la dimensiune de camera compacta.

Comparand cu modelul anterior Lumix GF1, ea este cu 19% mai mica si cu 7% mai usoara. Dimensiunile lui GF2 sunt de 113 x 68 x 33 mm si 265 g greutate.
Aparatul foto pastreaza senzorul de 12.1 MP si poate fi dus pana in ISO 6400.
Acesta vine si cu o alta imbunatatire - filmarea full HD in format 60i.
Sunetul este si el actualizat sub forma a doua microfoane pozitionate pe fata anterioara a camerei pentru inregistrare audio stereo.

DMC-GF2 vine echipata totodata cu un flash intern ce incorporeaza un nou mecanism de declansare, capabil sa elimine efectul de vigneta cauzat de distanta foarte mica intre flash si sistemul de lentile interschimbabile.
Panasonic a schimbat interfata meniului implementand si noul mod de operare ...
prin ecran sensibil la atingere, asfel s-a renuntat la cateva butoane care sunt acum preluate de aceasta interfata.

Focalizarea subiectului se realizeaza imediat, doar prin atingerea acestuia pe ecranul LCD de mari dimensiuni (460.000-dot), iar utilizatorul poate declansa aproape instantaneu, dupa focalizare. Meniul Touch Q poate fi configurat de catre fiecare utilizator conform functiilor si setarilor pe care le foloseste cel mai frecvent, iar o serie de butoane dedicate cum ar fi cel pentru pornirea filmarii si cel pentru modul Intelligent Auto (iA), fac din noul model DMC-GF2 o camera-sistem extrem de prietenoasa.

Seria Micro Four Thirds de la Panasonic are vizor electronic atasabil pe patina blitului ca si modelul GF1, fiind o componenta optionala.
Carcasa este fabricata din aluminiu, iar modelul va avea culori ca negru, argintiu, alb, rosu si roz.
Vor fi disponibile doua kituri:
Panasonic GF2 cu obiectiv 14mm
Panasonic GF2 cu obiectiv 14-42mm

Niciun comentariu: