10 dec. 2010

Reteta de prajitura pentru Revelion 2011 - tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri

Reteta de prajitura pentru Revelion 2011 - tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri
Iata, mai sunt cateva saptamani pana la Revelion si este un pretext bun pentru a coace nistre prajituri simpatice cu look pentru un Revelion 2011 de neuitat.
V-am pregatit o noua reteta de prajitura pentru Revelion 2011 - tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri.
Ingrediente: 200 g unt, 150 g zahar, 150 g ciocolata neagra, 150 g faina, 4 oua, 50 ml smantana dulce, 2 linguri cacao, 3 linguri pesmet, 2 mere, 1 lingurita de scortisoara iar pentru sirop: 1 cana de zahar, 1 cana de apa, apa de trandafiri.
Mod de preparare reteta de prajitura pentru Revelion 2011 - tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri, click AICI.
Cu o lingura de lemn, amesteca untul moale cu zaharul, ciocolata neagra cu cele 2 linguri de cacao olandeza, o lingurita cu varf de scortisoara, cele 2 mere, pesmetul, smantana, faina, dupa care pe rand ouale. Pune compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu pesmet si aseaza-o la cuptor pentru 25 minute. In mijloc, tortul trebuie sa ramanaa usor cremos. Insiropeaza tortul fierbinte cu sirop obtinut dintr-o cana cu zahar si una cu apa, fierte impreuna pana se ingroasa putin. Dupa ce iei siropul de pe foc, pune 3 picaturi de apa de trandafiri. Feliaza tortul dupa ce s-a racit bine. Pofta buna!

Niciun comentariu: