8 dec. 2010

Prajituri festive de Craciun - prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun

Prajituri vesele si festive de Craciun - prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun
Obiceiul de a-l astepta pe Mos Craciun cu prajiturele si lapte nu s-a impamantait nici la noi, dar, in opinia mea, este un pretext bun pentru a coace nistre prajiturele simpatice cu look de sarbatoare.
Prajituri vesele si festive de Craciun - prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun
Ingrediente: 250 g faina, 125 g unt, 125 g zahar, 100 ml lapte, 2 lningurite praf de copt, scortisoara, cuisoare macinate, anason macinat.
Mod de preparare prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun, click AICI pentru a vedea modul de preparare a Prajiturii festive de Craciun - prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun
Arde zaharul intr-o craticioara si stinge-l cu o cana de apa. Ia-l de pe foc, adauga mierea si untul, amesteca pana se dizolva. Dupa ce siropul obtinut s-a racit, presara mirodeniile, faina si praful de copt si framanta pana vei obtine un aluat omogen. Infasoara-l in folie si tine-l la frigider aproximativ 2 ore. Mai framanta-l o data, dupa care intinde o foaie cu grosimea de 2-3mm. Cu ajutorul formelor speciale, decupeaza din aluat figurine si aseaza-le in tava acoperita cu hartie de copt. Baga-le la cuptor preincalzit la 170 grade celsius si lasa-le la copt timp de 15 minute. Orneaza-le cu glazura de zahar, ciocolata topita, bomboane colorate si cu orice alte decoratiuni pe care le gasesti in comert.









Niciun comentariu: