8 dec. 2010

Prajituri festive de Craciun - prajitura stelute cu nuci si migdale pentru Mos Craciun

Prajituri festive de Craciun - prajitura stelute cu nuci si migdale pentru Mos Craciun
Obiceiul de a-l astepta pe Mos Craciun cu prajiturele si lapte nu s-a impamantait nici la noi, dar, in opinia mea, este un pretext bun pentru a coace nistre prajiturele simpatice cu look de sarbatoare.
Prajituri vesele si festive de Craciun - prajitura cu miere si cuisoare pentru Mos Craciun
Ingrediente: 3 albusuri, 200 g zahar brun, 200 g migdale macinate, 200 g nuci macinate, 2 lingurite scortisoara, esenta de migdale.
Mod de preparare, click AICI pentru a vedea modul de preparare a Prajiturii festive de Craciun - prajitura stelute cu nuci si migdale pentru Mos Craciun
Bate bine albusurile cu zaharul pana obtii o spuma tare si omogena (poti sa pastrezi pentru decor 3 linguri de albus pe care sa il bati cu zahar pudra si sa-l pui la frigider). Inglobeaza in spuma de albus nucile, scortisoara, esenta de migdale si 150 g de migdale. Las-o la rece timp de 3 ore. Pe o hartie de copt presara cele 50 g de migdale ramase si intinde aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm. Decupeaza din ea stelute, cu ajtorul unei forme speciale de Craciun. Sfat: inainte de a taia stelutele, inmoaie putin forma in apa. Nu uita sa o scurgi apoi!





Niciun comentariu: